Sveikinimas su Tarptautine Slaugytojų ir Akušerių  diena

      

 Tulips

 Su profesine švente, Mielosios, su Tarptautine Slaugytojų ir Akušerių  diena!

Šiame  tempo, informacinių technologijų, urbanistikos amžiuje  nėra lengva: būti, jausti, suprasti. Visi stengiasi išlikti, išgyventi, neišlėkti į užribį. Prabėgame kiekvienas savo gatve, nepastebėdami kito, nebespėdami pajusti šalia esančio skausmo, pamatyti pavasario žydėjimo. Praeiviai esame, nes taip lengviau. Todėl Jūsų, slaugytojų, vaidmuo šiandienos realybėje yra itin sudėtingas, atsakingas ir sunkus. Jūs privalote visada jausti, suprasti, padėti ir būti šalia - nes tokia Jūsų profesinė pareiga. Ir Jūs sugebate ją vykdyti, nežiūrint į vis didėjančius reikalavimus, vis labiau technokratėjantį, svetimėjantį pasaulį. Sergančiajam vis dažniau ne vien tabletę paduoti reikia, o pabūti šalia, išklausyti, sutikti kito akis.  Jūs tą darote. Nes Jūs galite! Iš Jūsų lūpų ir širdies jaunos mamytės išgirsta pirmuosius patarimus, kaip auginti naują gyvybę; Jūs apglostote ir nuraminate mažuosius ligoniukus; Jūs paglostote žilą galvą, ir ji nebevirpa. Jūs visus išgirstate, visiems padedate. Jūs galite ir mokate pasakyti skaudžią tiesą taip, kad ji nežeistų, bet būtų suprasta. Jūs kovojate iki paskutinės akimirkos, net ir žinodamos, kad pergalė nevainikuos šito mūšio.

Jūs einate savo nelengvos profesijos keliu tiesiai, oriai ir su šypsena, girdėdamos ir jausdamos žmogų, grožį ir tiesą. Ir mylėdamos.

Jūsų asmenyje pacientas visada mato viltį, kad kiekvienoje, net ir pačioje sunkiausioje ligoje atsiranda Žmogus, kuris paima tave už rankos ir išveda - į kitą kelią. Nes Jūs – galite! Nes Jūs esate stipresnės už vis didesnius laikmečio iššūkius bei sekinančią įtampą darbe.

Nuoširdžiai dėkoju Jums už Jūsų stiprybę ir garbingą atstovavimą savo profesijoms – akušerių ir slaugytojų. Tegu pilnom saujom Jums grįžta tai, ką dosnia gerumu, turtinga kantrybe ir kupina meile širdimi išdalinote kitiems. Sveikatos Jums ir asmeninės laimės.

VšĮ Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktorius dr. Narimantas Markevičius

 

VšĮ Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, Antakalnio g. 57, LT-10207 Vilnius.
Kodas 302692454. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.
A. s. LT867044060007990186 AB SEB banke, b. k. 70440, PVM mokėtojo kodas LT100006560213.
Tel. (8 5) 234 44 87, faks. (8 5) 234 69 66, el. paštas info@vmkl.lt

 spam.qk6v3ykv1y@vmkl.lt