Viena seniausių veikiančių Vilniaus miesto ligoninių pradeda modernaus priestato statybas

Šiandien Vilniaus miesto klinikinė ligoninė simboliškai pradėjo naujo operacinių, reanimacijos ir dializės bloko statybas įleisdama kapsulę su laišku ateities kartoms.

„Koronaviruso pandemija prieš kelerius metus mums prikišamai parodė, kokia priklausoma visuomenė yra nuo deramai apginkluotos medicinos sistemos, – statybų pradžios šventėje priminė Vilniaus meras Remigijus Šimašius. – Vilniaus miesto klinikinė ligoninė tada buvo vienas svarbiausių gynybinių forpostų ir, tiesą sakant, tada čia metėme didžiules pajėgas, kad modernizuotume jos bazę tinkamam gydymui. Šiandien labai džiaugiuosi, kad atėjo laikas ne skubiems, o apskaičiuotiems ir suplanuotiems projektams. Kiekvienas suprantame, kad gydymo paslaugos, kurios bus teikiamos naujame korpuse, yra gyvybiškai būtinos tikrąja to žodžio prasme, ir čia nebeturi likti vakardienos.“

Naujasis ligoninės korpusas svarbus didinant asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą – pastačius naują operacinių, reanimacijos ir hemodializės korpusą, įrengus jame šiuolaikinius reikalavimus atitinkančias operacines, reanimacijos ir intensyviosios terapijos bei hemodializės skyrius, bus taikomas naujausiomis technologijomis ir
inovacijomis pagrįstas pacientų gydymas bei stebėjimas.

„Tikiu, kad Vilniaus miesto klinikinė ligoninė greitu metu taps pirmuoju pasirinkimu vilniečiams, o vėliau – ir aplinkinių rajonų gyventojams. Vilniaus miestas yra prioritetinis Lietuvos gyventojų, siekiančių įgyvendinti savo tikslus, pasirinkimas, todėl čia teikiamos sveikatos priežiūros paslaugos ir darbo sąlygos personalui privalo būti modernios, atitinkančios tiek pacientų, tiek ligoninės personalo poreikius. Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šiandien pradedame didelį projektą, pagerinsiantį teikiamų paslaugų kokybę bei prieinamumą“, – sakė Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Labai svarbu tai, jog projektas leis pagerinti terapijos profilio paslaugų prieinamumą pacientams, o padidinus terapijos profilio lovų skaičių – spręsti  aktualią valstybei slaugos lovų trūkumo problemą bei būti pasirengus teikti infekcinių ligų gydymo stacionarias paslaugas, esant galimiems naujiems ūmių užkrečiamųjų ligų protrūkiams.

Naujajame priestate iš viso bus įrengta 10 operacinių, 2 iš jų – hibridinės, skirtos invazinės kardiologijos paslaugoms ir skubiai pagalbai esant miokardo infarktui. Be to, 18-os lovų reanimacijos ir intensyvios terapijos bei 19-os lovų hemodializės skyriai.

„Linkiu, kad naujos, moderniai įrengtos operacinės, hemodializės, reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriai taptų vieta, kurioje ir Vilniaus miesto gyventojams, ir pacientams iš visos Lietuvos būtų suteiktos aukščiausios kvalifikacijos paslaugos, o medikų ir pacientų vienybė vardan sveikatos taptų šios ligoninės kasdienybe“, – linki Vilniaus miesto
klinikinės ligoninės direktorė dr. Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

UAB „Jungtiniai Projektai“ komanda džiaugiasi pradedamu dar vienu prasmingu statybos projektu. Pasak į
monės direktoriaus Mindaugo Devėno, matyti, kad Vilnius siekia gyventojams gerinti gydymo sąlygas, darbo aplinką bei optimizuoti teikiamas sveikatos priežiūros paslaugas, todėl ypač džiugu imtis tokio pobūdžio statybų. „Kaip visada, mūsų komanda kelia tikslus užtikrinti statybos darbų operatyvumą ir kokybę“, – sakė M. Devėnas.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba 2021 m. birželio 3 d. pritarė projekto įgyvendinimui ir finansavimui iš savivaldybės biudžeto lėšų bei planuoja įgyvendinimui 2022–2024 metais  skirti iki 8 500 000 eurų.

https://vilnius.lt/lt/2023/03/03/viena-seniausiu-veikianciu-vilniaus-miesto-ligoniniu-pradeda-modernaus-priestato-statybas/

Nuotr. Kastyčio Mačiūno.

VšĮ Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, Antakalnio g. 57, LT-10207 Vilnius.
Kodas 302692454. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.
A. s. LT867044060007990186 AB SEB banke, b. k. 70440, PVM mokėtojo kodas LT100006560213.
Tel. (8 5) 234 44 87, faks. (8 5) 234 69 66, el. paštas info@vmkl.lt

 spam.qk6v3ykv1y@vmkl.lt