2023.06.13 - Informacija dėl specializuotų vaikų ir suaugusiųjų alergologijos ir imunologijos paslaugų teikimo VŠĮ Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje

Informuojame, kad nuo 2023 m. birželio 15 d. Vaikų alergologijos skyrius, veikęs adresu Antakalnio g. 124, Vilniuje,  yra perkeliamas į Vaikų ligų kliniką, esančią adresu Antakalnio g. 57, Vilniuje. Pacientų stacionarizavimo į Vaikų alergologijos skyrių klausimus prašome derinti su skyriaus gydytojais vaikų alergologais, skyriaus vedėjaGydytojų kabineto tel. nr. – (8 5) 2743869, slaugytojų posto – (8 5) 2743840, vyresniosios slaugytojos-slaugos administratorės – (8 5) 2048565.

Primename, kad vaikų alergologijos stacionarines paslaugas skiria ir siuntimą išduoda gydytojas vaikų alergologas arba kitos profesinės kvalifikacijos vaikų gydytojas, jei yra gydytojo vaikų alergologo išvada dėl vaikų alergologijos paslaugų reikalingumo, arba kitos profesinės kvalifikacijos vaikų gydytojas, kai pacientą reikia hospitalizuoti skubos tvarka.

Stacionare pacientams atliekamas platus alergologinis ir imunologinis ištyrimas. Gydomi pacientai dėl atopinio dermatito ( L20 ); alerginio kontaktinio dermatito ( L 23); alerginio ir diatezinio gastroenterito ir kolito ( K52.2) ir kito patikslinto neinfekcinio gastroenterito ir kolito ( K52.8); alerginės purpuros ( D69.0); bronchų astmos ( J45); vaistų ir medikamentų sukelto išplitusio odos bėrimo ( L27.1), suvalgyto maisto sukelto dermatito (L27.2), dilgėlinės ( L50), angioneurozinės edemos ( T78.3) , gerklų edemos ( J38.4); mastocitozės ( Q82.2), imunodeficitų (tik su gydytojo vaikų alergologo siuntimu), anafilaksinio šoko, esant remisijai ( T78.0, T78.2) ir kt.

Vaikų alergologijos dienos stacionaras veikia adresu Antakalnio g. 57, Vilnius, siuntimą išduoda gydytojas vaikų alergologas.

Suaugusių alergologijos dienos stacionaras veikia adresu Antakalnio g. 124, Vilnius, siuntimą išduoda gydytojas alergologas klinikinis imunologas.

Dienos stacionare gydomi pacientai, sergantys alerginiu kontaktiniu dermatitu, atopiniu dermatitu, medikamentine alergija, dilgėline, mastocitoze ir kitomis alerginėmis ligomis, taip pat atliekama desensibilizacija vabzdžių nuodų alergenais ir įkvepiamais alergenais, specifinė imunoterapija su vabzdžių nuodų alergenais, provokaciniai mėginiai su medikamentais, maistu, odos biopsija ir histologinis ištyrimas, odos lopo mėginiai (daugiau nei 28 alergenais), odos mėginys su autologiniu serumu ir kiti specifiniai tyrimai.

  • Dėl Vaikų alergologijos dienos stacionaro paslaugų suteikimo kreiptis telefonu (8 5) 2743869.
  • Dėl Suaugusių alergologijos dienos stacionaro paslaugų kreiptis telefonu: (8 5) 2743811.

Specializuotos vaikų ir suaugusių alergologijos ir imunologijos ambulatorinės paslaugos teikiamos:

  • vaikams - Alergologijos centre (adresu Antakalnio g. 124, Vilnius) ir Vaikų ligų klinikoje (adresu Antakalnio g. 57, Vilnius).
  • suaugusiems - Alergologijos centre (adresu Antakalnio g. 124, Vilnius).

Registracija telefonu (8 5) 2743811 arba internetu.

Papildomai primename, kad VšĮ Vilniaus m. klinikinės ligoninės Vaikų ligų klinikoje šiuo metu sergantiems vaikams stacionarines paslaugas teikia Priėmimo, skubiosios pagalbos, intensyviosios terapijos ir konsultacijų skyrius su vaikų ūminių apsinuodijimų poskyriu, 1-asis ir 2-asis vaikų ligų skyriai su stebėjimo ir dienos stacionaro palatomis bei Vaikų alergologijos skyrius.

Vaikų ūminių apsinuodijimų poskyryje hospitalizuojami vaikai su įvairios etiologijos ūminiais buitiniais, taip pat parasuicidiniais apsinuodijimais. Intensyvios terapijos skyriuje gydomi vaikai su kvėpavimo nepakankamumu, dusuliu, neaiškios kilmės karščiavimu, traukuliais, ūmine bakterine infekcija, galinti pasireikšti multisisteminiu organų pakenkimu (meningokokinė infekcija, įvairios etiologijos sepsis ir kt.), dėl ūmaus skysčių trūkumo (dehidracijos), kraujo šarmų-rūgščių pusiausvyros sutrikimo, elektrolitų disbalanso ir kitų ūminių sindromų, kurie komplikuoja pagrindinę ligą ir kelia didelę grėsmę vaiko sveikatai ar gyvybei. 1-ajame ir 2-ajame vaikų ligų skyriuose gydomi vaikai su ūminėmis (bronchiolitas, plaučių uždegimas, tame tarpe jo komplikuotos formos, sunkios ir komplikuotos viršutinių kvėpavimo takų ligos) ir lėtinėmis kvėpavimo ligomis (bronchų astma, cistinė fibrozė, pirminė ciliarinė diskinezija ir kitos retosios vaikų kvėpavimo organų ligos), įvairios etiologijos viduriavimais, šlapimo organų infekcijomis, įgimtomis ir įgytomis širdies ydomis be sunkaus hemodinamikos sutrikimo. 1-ajame ir 2-ajame vaikų ligų skyriuose taip pat hospitalizuojami vaikai ištyrimui dėl įtariamos virškinamojo trakto patologijos: nutukimo, gastroezofaginio refliukso ligos, gastrito, gastroduodenito, skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opos.

Vaikus, atvykusius konsultacijai su siuntimu, ambulatoriškai konsultuoja gydytojas vaikų pulmonologas, gydytojas vaikų alergologas, gydytojas vaikų kardiologas ir gydytojas reabilitologas.

VšĮ Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, Antakalnio g. 57, LT-10207 Vilnius.
Kodas 302692454. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.
A. s. LT867044060007990186 AB SEB banke, b. k. 70440, PVM mokėtojo kodas LT100006560213.
Tel. (8 5) 234 44 87, faks. (8 5) 234 69 66, el. paštas info@vmkl.lt

 spam.qk6v3ykv1y@vmkl.lt